Sachr dort
Ingredience
Čokoláda hořká |
445 g |
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
165 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
195 g |
Mouka polohrubá |
195 g |
Vejce slepičí |
9 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu předehřejeme na 175C.
- Máslo necháme změknout a utřeme se 165g cukru do pěny. Postupně přidáme žloutky a 195g čokolády. Poté vmícháme sníh ušlehaný z bílků, nakonec přidáme mouku a těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme.
- Pečeme asi 60minut.
- Mezitím připravíme polevu. Cukr svaříme s vodou, mírně zchladíme a vmícháme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí.
- Upečený korpus necháme vychladnout, podélně přepůlíme, potřeme částí polevy, sestavíme a na povrch rozetřeme zbytek polevy. Necháme ztuhnout a podáváme.