Sachr dort

Ingredience


Čokoláda hořká 445 g
Cukr krupice 300 g
Cukr moučkový 165 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 195 g
Mouka polohrubá 195 g
Vejce slepičí 9 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 175C.
  2. Máslo necháme změknout a utřeme se 165g cukru do pěny. Postupně přidáme žloutky a 195g čokolády. Poté vmícháme sníh ušlehaný z bílků, nakonec přidáme mouku a těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme.
  3. Pečeme asi 60minut.
  4. Mezitím připravíme polevu. Cukr svaříme s vodou, mírně zchladíme a vmícháme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí.
  5. Upečený korpus necháme vychladnout, podélně přepůlíme, potřeme částí polevy, sestavíme a na povrch rozetřeme zbytek polevy. Necháme ztuhnout a podáváme.