Skopové kotlety s bramborem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Skopové kotlety 4 ks
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, posypeme solí, pepřem a špetkou kmínu. Na pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm usmažíme dozlatova.
  2. Pekáček vymažeme máslem, vsypeme do něj cibuli pokrájenou na kolečka, na ni položíme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby. Asi po pěti minutách, kdy už bude cibule osmahnutá, přilijeme vývar, ochutíme bobkovým listem, prolisovaným česnekem, tymiánem a petrželkou. Pečeme 20 minut. Nyní přidáme brambory nakrájené na plátky, ještě trochu osolíme a pečeme dalších 15 minut. Nepodléváme, voda se musí téměř vypéct.
  3. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.