Skopové kotlety s bramborem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Skopové kotlety |
4 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, posypeme solí, pepřem a špetkou kmínu. Na pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm usmažíme dozlatova.
- Pekáček vymažeme máslem, vsypeme do něj cibuli pokrájenou na kolečka, na ni položíme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby. Asi po pěti minutách, kdy už bude cibule osmahnutá, přilijeme vývar, ochutíme bobkovým listem, prolisovaným česnekem, tymiánem a petrželkou. Pečeme 20 minut. Nyní přidáme brambory nakrájené na plátky, ještě trochu osolíme a pečeme dalších 15 minut. Nepodléváme, voda se musí téměř vypéct.
- Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.