Skopové kotlety s houbami

Ingredience


Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Skopové kotlety 4 ks
Strouhanka 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, lehce obalíme ve strouhance a usmažíme z obou stran na olivovém oleji.
  2. Pekáček vymažeme máslem v silné vrstvě, vyskládáme do něj kotlety, posypeme šunkou nakrájenou na malé kostičky a zasypeme plátky hub, nejlépe žampionů, lanýžů, hříbků, holubinek nebo i jiných hub, které máme k dispozici. Houby pokapeme rozpuštěným máslem, osolíme a dáme zapéct. Po desti minutách podlijeme trochou vína a dopečeme. Kdyby houby příliš osychaly, poléváme je máslem z pekáčku.