Skopové kotlety s houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skopové kotlety |
4 ks |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, lehce obalíme ve strouhance a usmažíme z obou stran na olivovém oleji.
- Pekáček vymažeme máslem v silné vrstvě, vyskládáme do něj kotlety, posypeme šunkou nakrájenou na malé kostičky a zasypeme plátky hub, nejlépe žampionů, lanýžů, hříbků, holubinek nebo i jiných hub, které máme k dispozici. Houby pokapeme rozpuštěným máslem, osolíme a dáme zapéct. Po desti minutách podlijeme trochou vína a dopečeme. Kdyby houby příliš osychaly, poléváme je máslem z pekáčku.