Skopové kotlety v hráškovém pyré
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
30 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Hrášek |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skopové kotlety |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, posypeme solí, pepřem, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Kotlety polijeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme do vyhřáté trouby na 10 až 12 minut zapéct.
- Mezitím scedíme nakládaný hrášek, nasypeme do mixéru, přidáme 2 stroužky česneku, kousek cibule a vše rozmixujeme na kaši.
- Hráškovou kaši rozprostřeme na kotlety v pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ještě dvacet minut. Již nepodléváme, kaše musí být hustá. Kaši můžeme polévat máslem z pekáčku, aby neosychala.