Hovězí guláš barevný
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
500 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hovězí kližka |
800 g |
Kapie |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
- Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
- Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.