Hovězí guláš barevný

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 500 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Hovězí kližka 800 g
Kapie 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
  3. Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
  4. Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.