Salámový guláš

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 500 g
Lečo sterilované 250 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Salám měkký 800 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salám a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, brambory také na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostičky salámu, posypeme mletou paprikou, promícháme, necháme papriku v tuku rozpustit, vsypeme do hrnce brambory, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a dusíme nejméně 20 minut. Nyní vmícháme lečo a povaříme ještě 10 minut.
  3. Podáváme s chlebem.