Salámový guláš
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
500 g |
Lečo sterilované |
250 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Salám měkký |
800 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salám a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, brambory také na kostičky, česnek prolisujeme.
- Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostičky salámu, posypeme mletou paprikou, promícháme, necháme papriku v tuku rozpustit, vsypeme do hrnce brambory, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a dusíme nejméně 20 minut. Nyní vmícháme lečo a povaříme ještě 10 minut.
- Podáváme s chlebem.