Plíčkový guláš

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 500 g
Cukr moučkový 20 g
Knedlík kynutý 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Nové koření celé 3 ks
Ocet vinný 20 ml
Omáčka sójová 20 ml
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové plíce 1000 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.
  2. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
  3. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.