Plíčkový guláš
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
500 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Knedlík kynutý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Ocet vinný |
20 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové plíce |
1000 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
- Vhodnou přílohou je houskový knedlík.