Guláš pochoutkový

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cibule 500 g
Hovězí kližka 300 g
Králičí maso 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřová plec 300 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.
  2. V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.