Guláš pochoutkový
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
500 g |
Hovězí kližka |
300 g |
Králičí maso |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřová plec |
300 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.
- V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.