Vepřový guláš z bůčku s játry

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 3 ks
Játra vepřová 500 g
Kmín drcený 2 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 40 ml
Rohlíky bílé 10 ks
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu.
  3. Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule.