Vepřový guláš z bůčku s játry
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
40 ml |
Rohlíky bílé |
10 ks |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu.
- Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule.