Dršťkový guláš
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
500 g |
Dršťky vařené |
1000 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kmín drcený |
2 špetka |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Podravka |
1 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
10 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzená krkovička vařená |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Dršťky použijeme předvařené.
- Dršťky a uzené maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme, a jakmile zezlátne, přidáme dršťky a uzené maso. Osmahneme, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme mlékem, vodou a povaříme hodinu. Nyní ochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem, kmínem, podravkou nebo masoxem, vmícháme lžíci hořčice a ještě 10 minut povaříme. Podáváme s rohlíky a porce guláše posypeme posekanou petrželkou.