Dršťkový guláš

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 500 g
Dršťky vařené 1000 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kmín drcený 2 špetka
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Podravka 1 kávová lžička
Rohlíky bílé 10 ks
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzená krkovička vařená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dršťky použijeme předvařené.
  2. Dršťky a uzené maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme, a jakmile zezlátne, přidáme dršťky a uzené maso. Osmahneme, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme mlékem, vodou a povaříme hodinu. Nyní ochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem, kmínem, podravkou nebo masoxem, vmícháme lžíci hořčice a ještě 10 minut povaříme. Podáváme s rohlíky a porce guláše posypeme posekanou petrželkou.