Skopové ledvinky na žampionech
Ingredience
Bešamel |
70 ml |
Citronová šťáva |
3 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skopové ledvinky |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme.