Skopové ledvinky na žampionech

Ingredience


Bešamel 70 ml
Citronová šťáva 3 ml
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Skopové ledvinky 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme.