Skopové ledvinky s párečky

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Máslo čerstvé 100 g
Omáčka rajčatová 80 ml
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Skopové ledvinky 600 g
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky odblaníme a podélně rozřízneme napůl. Ochutíme solí, pepřem, v pánvi na másle prudce opečeme po obou stranách. Ledvinky přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Párky nakrájíme na kratší kousky, orestujeme na pánvi po ledvinkách, přidáme do pekáčku a v pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a také přisypeme do pekáčku. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, rajčatovou omáčku, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a touto šťávou pokrm v pekáčku zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 35 minut.
  2. Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.