Skopové ledvinky s párečky
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Omáčka rajčatová |
80 ml |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Skopové ledvinky |
600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky odblaníme a podélně rozřízneme napůl. Ochutíme solí, pepřem, v pánvi na másle prudce opečeme po obou stranách. Ledvinky přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Párky nakrájíme na kratší kousky, orestujeme na pánvi po ledvinkách, přidáme do pekáčku a v pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a také přisypeme do pekáčku. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, rajčatovou omáčku, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a touto šťávou pokrm v pekáčku zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 35 minut.
- Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.