Skopové výpečky na másle
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
4 krajíc |
Chřest zelený |
200 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skopová kýta |
600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na malé kousky, posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa na něm opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, do výpeku po masu přidáme chřest a plátky žampionů, lehce orestujeme, podlijeme vývarem, necháme trochu vyvařit a odstavíme. Do šťávy vmícháme 1 lžíci másla a přidáme k masu.
- Podáváme s bílým chlebem.