Skopové výpečky na másle

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Chřest zelený 200 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Skopová kýta 600 g
Sůl 2 kávová lžička
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na malé kousky, posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa na něm opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, do výpeku po masu přidáme chřest a plátky žampionů, lehce orestujeme, podlijeme vývarem, necháme trochu vyvařit a odstavíme. Do šťávy vmícháme 1 lžíci másla a přidáme k masu.
  2. Podáváme s bílým chlebem.