Haše ze skopového masa

Ingredience


Bešamel 150 ml
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Omáčka rajčatová 70 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Skopová plec 900 g
Strouhanka 40 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso umeleme na masovém strojku.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem, za občasného míchání podusíme, vmícháme bešamel, rajčatovou omáčku a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu.
  3. Porce haše na talíři ozdobíme plátky vařených vajec.