Haše ze skopového masa
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Omáčka rajčatová |
70 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Skopová plec |
900 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Skopové maso umeleme na masovém strojku.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem, za občasného míchání podusíme, vmícháme bešamel, rajčatovou omáčku a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu.
- Porce haše na talíři ozdobíme plátky vařených vajec.