Plněná rajčata skopovým masem

Ingredience


Bešamel 150 ml
Brambory pečené 400 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 16 ks
Skopová plec 600 g
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.
  3. Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.
  4. Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.