Plněná rajčata skopovým masem
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Brambory pečené |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
16 ks |
Skopová plec |
600 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.
- Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.
- Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.