Skopové ragú s rýží

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 3 ks
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 5 g
Rajčata 3 ks
Rýže dušená 1000 g
Sádlo škvařené 100 g
Skopové maso přední 1500 g
Sůl 3 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni.