Skopové ragú s rýží
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata |
3 ks |
Rýže dušená |
1000 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Skopové maso přední |
1500 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 115 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni.