Kachní prsa na chilli a pomerančích
Ingredience
Badyán |
2 ks |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
100 g |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kachní prsa |
4 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
- Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
- V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
- Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
- Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.