Kachní prsa na chilli a pomerančích

Kachní prsa na chilli a pomerančích - obrázek

Ingredience


Badyán 2 ks
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Skořice celá 1 ks
Víno červené 4 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 2 ks
Kachní prsa 4 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
  2. Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
  3. V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
  4. Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
  5. Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.