Hermelínové brambory

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 1 kostka
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 300 g
Tuk 1 polévková lžíce
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli.
  2. Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a skládáme do vymazaného pekáče na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme bramborami.
  3. Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem, aby poslední vrstva brambor nebyla ponořená.
  4. Brambory pokapeme tukem a pečeme, dokud se tekutina nevypaří.