Hermelínové brambory
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 kostka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
300 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli.
- Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a skládáme do vymazaného pekáče na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme bramborami.
- Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem, aby poslední vrstva brambor nebyla ponořená.
- Brambory pokapeme tukem a pečeme, dokud se tekutina nevypaří.