Andaluská vepřová panenka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vepřová panenka 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku očistíme a omyjeme.
  2. Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
  3. Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty.
  4. Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře.