Andaluská vepřová panenka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou panenku očistíme a omyjeme.
- Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
- Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty.
- Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře.