Štika s vaječnou omáčkou

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Štika obecná 600 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
  2. Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.
  4. Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.
  5. Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.