Sýrový teplý krém se žampiony

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 25 ml
Rohlíky bílé 4 ks
Sýr Ementál (Primátor) 400 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky a 2 lžíce mléka. Zahříváme, metlou stále mícháme, ale nevaříme. Jakmile je sýr téměř roztavený, stáhneme z ohně, přimícháme žloutky, metlou dobře promícháme a opět vrátíme na oheň. Jakmile se vše spojí, odstavíme a sýrovou hmotu nalijeme do suchých porcelánových misek a ozdobíme plátky žampionů orestovaných na kousku másla.
  2. Podáváme s bílými rohlíky.