Sýrový teplý krém se žampiony
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
25 ml |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sýr Ementál (Primátor) |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky a 2 lžíce mléka. Zahříváme, metlou stále mícháme, ale nevaříme. Jakmile je sýr téměř roztavený, stáhneme z ohně, přimícháme žloutky, metlou dobře promícháme a opět vrátíme na oheň. Jakmile se vše spojí, odstavíme a sýrovou hmotu nalijeme do suchých porcelánových misek a ozdobíme plátky žampionů orestovaných na kousku másla.
- Podáváme s bílými rohlíky.