Kysané zelí vídeňské

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 1 ks
Cibule 1 ks
Jalovec 4 ks
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí scedíme a je-li příliš kyselé, propláchneme je studenou vodou. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a mín a dusíme doměkka.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a zpěníme ji na sádle. Zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí s vodou, strouhaný brambor, podle potřeby vodu, provaříme a ochutíme.