Kysané zelí vídeňské
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
4 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí scedíme a je-li příliš kyselé, propláchneme je studenou vodou. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a mín a dusíme doměkka.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a zpěníme ji na sádle. Zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí s vodou, strouhaný brambor, podle potřeby vodu, provaříme a ochutíme.