Vinné zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
60 g |
Víno bílé |
0.125 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme.