Vinné zelí

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 0.5 l
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 60 g
Víno bílé 0.125 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme.