Zapékané kuřecí maso s lilkem
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
3 ks |
Kuřecí prsa |
250 g |
Lilek |
4 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vývar zeleninový |
120 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky přepůlíme na půl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek osolíme a necháme stranou.
- Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Rajčata nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme, osmažíme na pánvi, přidáme cibuli a nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.
- Přimícháme připravená rajčata. Chvilku podusíme.
- Do hotové směsi přimícháme vydlabaný vnitřek lilku a strouhanku.
- Hotovou směsí plníme půlky lilků.
- Plněné lilky klademe do pekáče a polijeme vývarem.
- Pečeme 60 minut, poté posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.