Zapékané kuřecí maso s lilkem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 3 ks
Kuřecí prsa 250 g
Lilek 4 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vývar zeleninový 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky přepůlíme na půl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek osolíme a necháme stranou.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  3. Rajčata nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme, osmažíme na pánvi, přidáme cibuli a nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.
  4. Přimícháme připravená rajčata. Chvilku podusíme.
  5. Do hotové směsi přimícháme vydlabaný vnitřek lilku a strouhanku.
  6. Hotovou směsí plníme půlky lilků.
  7. Plněné lilky klademe do pekáče a polijeme vývarem.
  8. Pečeme 60 minut, poté posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.