Bramborový guláš s paprikou
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibule - nať |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Masox |
1 kostka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sádlo syrové |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory a slaninu nakrájíme společně s cibulí.
- V hrnci rozpustíme sádlo a zesklovatíme připravenou na jemno nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku, brambory, nakrájenou slaninu, kmín, masox, vše zalijeme vroucí vodou.
- Za občasného míchání kontrolujeme brambory, když jsou měkké, přidáme nakrájenou papriku, petržel, cibulovou nať.
- Hotový guláš zahustíme směsí mouky a smetany.