Zapečené krůtí maso
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Kapary |
2 kávová lžička |
Krůtí maso |
1 kg |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalvěj čerstvá |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso lehce naklepeme a nakrájíme na kostky.
- Maso osolíme a opepříme.
- Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme.
- Maso přendáme do pekáče a podlijeme červeným vínem.
- Před pečením maso poklademe šalvějí, bazalkou, pokapeme kapary, nezapomeneme posypat sýrem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 180 °C.