Zapečené krůtí maso

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Kapary 2 kávová lžička
Krůtí maso 1 kg
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Šalvěj čerstvá 3 g
Sůl 5 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso lehce naklepeme a nakrájíme na kostky.
  2. Maso osolíme a opepříme.
  3. Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme.
  4. Maso přendáme do pekáče a podlijeme červeným vínem.
  5. Před pečením maso poklademe šalvějí, bazalkou, pokapeme kapary, nezapomeneme posypat sýrem.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 180 °C.