Bílé klobásy na pórku
Ingredience
Klobása bílá |
320 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1500 g |
Šalotka |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek dobře očistíme a pokrájíme na 6cm špalíčky, které necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě.
- Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm nachystaný pórek, osolíme, opepříme, přiklopené dusíme 10 minut.
- Klobásy propícháme vidličkou a necháme osmažit na rozpáleném oleji.
- Šalotky pokrájíme a osmažíme na tuku po klobásách, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
- Dusíme 10 minut.
- Pórek přendáme na servírovací talíře, na něj položíme klobásy a přelijeme omáčkou ze šalotky a vína. Ihned podáváme.