Bílé klobásy na pórku

Ingredience


Klobása bílá 320 g
Máslo čerstvé 10 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1500 g
Šalotka 120 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek dobře očistíme a pokrájíme na 6cm špalíčky, které necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě.
  2. Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm nachystaný pórek, osolíme, opepříme, přiklopené dusíme 10 minut.
  3. Klobásy propícháme vidličkou a necháme osmažit na rozpáleném oleji.
  4. Šalotky pokrájíme a osmažíme na tuku po klobásách, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
  5. Dusíme 10 minut.
  6. Pórek přendáme na servírovací talíře, na něj položíme klobásy a přelijeme omáčkou ze šalotky a vína. Ihned podáváme.