Vepřové kotlety na cidru

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 50 g
Cibule 120 g
Jablka 150 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 24 g
Olej stolní 12 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Vepřové kotlety 260 g
Víno jablečné 1000 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
  3. Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
  4. Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
  5. Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.