Vepřové kotlety na cidru
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
120 g |
Jablka |
150 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
24 g |
Olej stolní |
12 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vepřové kotlety |
260 g |
Víno jablečné |
1000 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
- Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
- Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
- Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
- Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.