Chateaubriand s rokfórovým máslem

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Koňak Armaňak 12 ml
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 24 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sýr Rokfór 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bifteky omastíme a opepříme, sůl vynecháme. Necháme odležet při pokojové teplotě.
  2. Pažitku očistíme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s rozměklým máslem a rokfórem.
  3. Do směsi přimícháme koňak a pepř.
  4. Bifteky ugrilujeme z jedné strany cca 5 minut (nebo dle požadovaného výsledku), poté otočíme a potřeme rokfórovým máslem. Grilujeme další 3 minuty.
  5. Ihned podáváme.