Chateaubriand s rokfórovým máslem
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Koňak Armaňak |
12 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
24 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sýr Rokfór |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bifteky omastíme a opepříme, sůl vynecháme. Necháme odležet při pokojové teplotě.
- Pažitku očistíme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s rozměklým máslem a rokfórem.
- Do směsi přimícháme koňak a pepř.
- Bifteky ugrilujeme z jedné strany cca 5 minut (nebo dle požadovaného výsledku), poté otočíme a potřeme rokfórovým máslem. Grilujeme další 3 minuty.
- Ihned podáváme.