Ražniči z telecího brzlíku

Ingredience


Anglická slanina 300 g
Chléb konzumní 200 g
Citronová šťáva 50 ml
Hovězí vývar základní 1000 ml
Máslo čerstvé 225 g
Olej stolní 12 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Telecí brzlík 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut.
  2. Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet.
  3. Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm.
  4. Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme.
  5. Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké.
  6. Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme.
  7. Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu.
  8. Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme.
  9. Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči.