Ražniči z telecího brzlíku
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Chléb konzumní |
200 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Máslo čerstvé |
225 g |
Olej stolní |
12 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí brzlík |
800 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut.
- Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet.
- Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm.
- Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme.
- Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké.
- Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme.
- Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu.
- Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme.
- Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči.