Dušené hovězí s pomeranči
Ingredience
Hovězí plec |
1000 g |
Hrozinky |
50 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Nakládaný zelený pepř |
4 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
150 g |
Šalotka |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
4 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
- Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
- Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
- Necháme povařit, nikoliv však vařit.
- Ihned servírujeme.