Dušené hovězí s pomeranči

Ingredience


Hovězí plec 1000 g
Hrozinky 50 g
Máslo čerstvé 250 g
Nakládaný zelený pepř 4 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 150 g
Šalotka 80 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Solamyl - bramborový škrob 4 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
  2. Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
  3. Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
  4. Necháme povařit, nikoliv však vařit.
  5. Ihned servírujeme.