Chřest v omáčce
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.0625 l |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.
- Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.
- Pokrm ještě krátce povaříme.