Chřest v omáčce

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Petržel - nať 10 g
Smetana 12% (konzumní) 0.0625 l
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.
  2. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.
  3. Pokrm ještě krátce povaříme.