Jehněčí játra po provensálsku

Ingredience


Bazalka 20 g
Estragon 15 g
Játra jehněčí 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rozmarýn čerstvý 15 g
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, uvařené odložíme stranou.
  2. Játra pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu, rozmarýnu a bazalky.
  3. Vše osmahneme na 40 g másla.
  4. Zbytek másla roztavíme, přisypeme zbytek bylinek, dobře promícháme, aby se pokryly máslem. Poté osolíme a opepříme.
  5. Maso servírujeme na uvařených těstovinách přelité omáčkou z bylinek.