Jehněčí kýta s česnekovou smetanou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
15 stroužek |
Jehněčí kýta |
1500 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
- Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
- Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
- Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
- Vhodnou přílohou je vařená zelenina.