Jehněčí kýta s česnekovou smetanou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 15 stroužek
Jehněčí kýta 1500 g
Máslo čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
  2. Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
  3. Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
  4. Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
  5. Vhodnou přílohou je vařená zelenina.