Roštěná na tymiánu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme na oleji na zpěněné, nadrobno nakrájené cibulce.
- Plátky posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou se smetanou. Chvíli povaříme a přes síto přecedíme na maso.
- Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.