Roštěná na tymiánu

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme na oleji na zpěněné, nadrobno nakrájené cibulce.
  2. Plátky posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou se smetanou. Chvíli povaříme a přes síto přecedíme na maso.
  4. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.