Květák zapečený s bramborami a uzeným masem

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Okurky nakládané 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví.
  3. Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.