Květák zapečený s bramborami a uzeným masem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okurky nakládané |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví.
- Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.