Zapékané brambory se smetanou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
300 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, slupku po uvaření oloupeme a brambory nakrájíme na plátky.
- Formu na zapékání vymažeme máslem a vyložíme plátky brambor.
- Takto pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut při 150 °C.
- V hrnci zahřejeme olej a smetanu, poté přimícháme pepř, sůl, kari a papriku.
- Směs nalijeme na brambory a ty dáme ještě na pět minut zapéct.
- Nakonec posypeme strouhaným sýrem a můžeme servírovat.