Rybí karbanátky se sýrem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Kapr obecný |
250 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené rybí maso nakrájíme na malé kousky.
- V míse s mlékem namočíme žemli, kterou po 2 minutách vyjmeme a vymačkáme z mléka.
- Žemli nakrájíme a smícháme s připravenou rybou, přimícháme žloutek, citrónovou kůru, sýr a sůl.
- Z hotové směsi vyválíme pár malých šišek, které obalíme ve strouhance.
- Šišky smažíme za stálého otáčení na oleji přibližně 3 minuty.