Rybí karbanátky se sýrem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Kapr obecný 250 g
Mléko polotučné 3 dl
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 30 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené rybí maso nakrájíme na malé kousky.
  2. V míse s mlékem namočíme žemli, kterou po 2 minutách vyjmeme a vymačkáme z mléka.
  3. Žemli nakrájíme a smícháme s připravenou rybou, přimícháme žloutek, citrónovou kůru, sýr a sůl.
  4. Z hotové směsi vyválíme pár malých šišek, které obalíme ve strouhance.
  5. Šišky smažíme za stálého otáčení na oleji přibližně 3 minuty.