Zapékané mleté jehněčí maso
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Lilek |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
150 g |
Strouhanka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.
- Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.
- Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.
- Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.
- Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.