Zapékané mleté jehněčí maso

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Jehněčí maso mleté 500 g
Lilek 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Rajčata 150 g
Strouhanka 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.
  2. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.
  3. Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.
  4. Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.
  5. Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.