Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské
Ingredience
Brambory |
250 g |
Jehněčí hřbet |
1000 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zbavíme tučných částí.
- Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.
- Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.
- Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.
- Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.
- Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.
- Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.