Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské

Ingredience


Brambory 250 g
Jehněčí hřbet 1000 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 1 špetka
Tykev 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zbavíme tučných částí.
  2. Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.
  3. Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.
  4. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.
  5. Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.
  6. Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.
  7. Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.