Tofu se zeleninou

Ingredience


Kedlubna 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sýr sójový - Tofu 200 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Zelí čínské 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme tofu, které pokapeme trochou sojové omáčky a nakrájíme na větší kostky. Tofu dáme stranou a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na malé kousky, promícháme se zázvorem a pokapeme zbytkem sojové omáčky.
  2. V pánvi necháme rozpálit olej a nasypeme připravenou zeleninu, tu dusíme zhruba 5 minut za stálého míchání, poté přidáme vodu a dusíme další dvě minuty.
  3. Když je zelenina měkká, celou směs zahustíme solamylem.
  4. Připravený sýr tofu opečeme na pánvi a přidáme do zeleninové směsi.
  5. servírujeme samostatně, nebo s rýží.