Tofu se zeleninou
Ingredience
Kedlubna |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
25 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme tofu, které pokapeme trochou sojové omáčky a nakrájíme na větší kostky. Tofu dáme stranou a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na malé kousky, promícháme se zázvorem a pokapeme zbytkem sojové omáčky.
- V pánvi necháme rozpálit olej a nasypeme připravenou zeleninu, tu dusíme zhruba 5 minut za stálého míchání, poté přidáme vodu a dusíme další dvě minuty.
- Když je zelenina měkká, celou směs zahustíme solamylem.
- Připravený sýr tofu opečeme na pánvi a přidáme do zeleninové směsi.
- servírujeme samostatně, nebo s rýží.