Červené zelí s ananasem

Ingredience


Ananas 1 ks
Hřebíček 1 g
Jablka 1 ks
Marmeláda ostružinová 2 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno červené 2 dl
Vývar zeleninový 5 dl
Zelí hlávkové červené 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve nakrájíme zelí, to vložíme do hrnce s vodou a dáme vařit.
  2. Za občasného míchání vaříme zhruba 2 minuty. Přidáme sůl, hřebíček, pepř a na zelí nalijeme víno a vývar. Vaříme přibližně 15 minut.
  3. Mezitím nakrájíme ananas a nastrouháme jablka, promícháme s marmeládou a přimícháme k zelí.
  4. Když jablko změkne, vypneme a můžeme podávat jako přílohu k jakémukoliv masu.