Červené zelí s ananasem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Hřebíček |
1 g |
Jablka |
1 ks |
Marmeláda ostružinová |
2 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
2 dl |
Vývar zeleninový |
5 dl |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve nakrájíme zelí, to vložíme do hrnce s vodou a dáme vařit.
- Za občasného míchání vaříme zhruba 2 minuty. Přidáme sůl, hřebíček, pepř a na zelí nalijeme víno a vývar. Vaříme přibližně 15 minut.
- Mezitím nakrájíme ananas a nastrouháme jablka, promícháme s marmeládou a přimícháme k zelí.
- Když jablko změkne, vypneme a můžeme podávat jako přílohu k jakémukoliv masu.