Pikantní rýžový salát s dary moře

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mořské plody mix 1 balení
Olej olivový 100 ml
Pepř bílý 6 g
Petržel - nať 50 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 10 g
Tabasco 5 ml
Tresť citronová 80 ml
Víno bílé 0.5 dl
Voda pitná 3 l
Worcester (worcesterská omáčka) 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká.
  2. Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit.
  3. Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem.