Pikantní rýžový salát s dary moře
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mořské plody mix |
1 balení |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř bílý |
6 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
10 g |
Tabasco |
5 ml |
Tresť citronová |
80 ml |
Víno bílé |
0.5 dl |
Voda pitná |
3 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká.
- Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit.
- Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem.