Švýcarské soufflé
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vymastíme a vysypeme formu na soufflé.
- Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr.
- Šleháme a dochutíme.
- Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut.