Švýcarské soufflé

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 140 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vymastíme a vysypeme formu na soufflé.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr.
  3. Šleháme a dochutíme.
  4. Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut.