Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa

Ingredience


Drůbeží maso 200 g
Kapusta hlávková 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 100 g
Rýže jasmínová 200 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček.
  2. Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky.
  3. Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem.
  4. Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.