Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa
Ingredience
Drůbeží maso |
200 g |
Kapusta hlávková |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
100 g |
Rýže jasmínová |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček.
- Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky.
- Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem.
- Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.