Salát z divoké rýže s mladou zeleninou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Hrášek 100 g
Kedlubna 1 ks
Mrkev kořen 100 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej bodlákový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže indiánská 150 g
Špenát listový čerstvý 1 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
  2. Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
  3. Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
  4. Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
  5. Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
  6. Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.