Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
100 g |
Kedlubna |
1 ks |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej bodlákový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže indiánská |
150 g |
Špenát listový čerstvý |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
- Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
- Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
- Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
- Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
- Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.