Rýžový salát s arašídovým dresinkem

Ingredience


Arašídové pyré 6 kávová lžička
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hřebíček 2 ks
Jogurt bílý 600 g
Mrkev kořen 300 g
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Rýže Basmati 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z důkladně omytého pomeranče nastouháme asi 1 kávovou lžičku pomerančové kůry. Vymačkáme pomerančovou šťávu a doplníme ji vodou na 200 ml.
  2. Cibuli velmi jemně nasekáme a v hrnci na zahřátém oleji necháme zesklovatět. Přisypeme rýži a chvilku podusíme.
  3. Zalijeme pomeračovou šťávu a ochutíme solí s hřebíčkem. Hrnec přiklopíme a za mírného varu necháme asi 12 minut dusit. Připravenou pomerančovou rýži odložíme stranou a necháme vychladnout.
  4. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky okurky a nahrubo nastrouháme mrkev.
  5. Smícháme jogurt, sójovou omáčku, arašídové pyré a pikantně dochutíme octem, pepřem a cukrem.
  6. Promícháme pomerančovou rýži, okurku, mrkev a dresink. Navrch ozdobíme nasekanou pažitkou.