Rýžový salát s arašídovým dresinkem
Ingredience
Arašídové pyré |
6 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hřebíček |
2 ks |
Jogurt bílý |
600 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Rýže Basmati |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z důkladně omytého pomeranče nastouháme asi 1 kávovou lžičku pomerančové kůry. Vymačkáme pomerančovou šťávu a doplníme ji vodou na 200 ml.
- Cibuli velmi jemně nasekáme a v hrnci na zahřátém oleji necháme zesklovatět. Přisypeme rýži a chvilku podusíme.
- Zalijeme pomeračovou šťávu a ochutíme solí s hřebíčkem. Hrnec přiklopíme a za mírného varu necháme asi 12 minut dusit. Připravenou pomerančovou rýži odložíme stranou a necháme vychladnout.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky okurky a nahrubo nastrouháme mrkev.
- Smícháme jogurt, sójovou omáčku, arašídové pyré a pikantně dochutíme octem, pepřem a cukrem.
- Promícháme pomerančovou rýži, okurku, mrkev a dresink. Navrch ozdobíme nasekanou pažitkou.