Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem

Ingredience


Ananas 0.5 ks
Bazalka 1 polévková lžíce
Hrášek mražený 200 g
Krůtí prsa 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej mandlový hořký 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Rýže neloupaná (Natural) 400 g
Sůl 1 špetka
Voda z pomerančových květů 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
  2. Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.
  4. Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.
  5. Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.
  6. Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.
  7. Před podáváním necháme krátce odležet.