Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem
Ingredience
Ananas |
0.5 ks |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hrášek mražený |
200 g |
Krůtí prsa |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej mandlový hořký |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda z pomerančových květů |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
- Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.
- Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.
- Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.
- Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.
- Před podáváním necháme krátce odležet.