Minestrone s rýží a parmezánem
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
3 polévková lžíce |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
5 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku.
- V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme.
- Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem.
- Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.