Minestrone s rýží a parmezánem

Ingredience


Bazalka 5 g
Celer bulvový 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cuketa 1 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Ocet ze šampaňského - Balsamic 3 polévková lžíce
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata 5 ks
Rýže neloupaná (Natural) 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu.
  2. Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku.
  3. V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme.
  4. Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem.
  5. Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.