Mangový salát s rýží

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 6 ks
Hrachové lusky 150 g
Limetka 1 ks
Mango 1 ks
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rýže Basmati 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
  2. Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.
  3. Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.
  4. Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.
  5. Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.