Mangový salát s rýží
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hrachové lusky |
150 g |
Limetka |
1 ks |
Mango |
1 ks |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
- Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.
- Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.
- Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.
- Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.